Επιλογή χώρας

Χάρτες καιρού Δορυφορικές εικόνες
Σταθμοί Webcams
Υψηλότερες Χαμηλότερες
 
Τρεμετουσιά 32 Τρόοδος 13
 
Αθηένου 32 Αμίαντος 13
 
Ποταμιά 32 Κάτω Πλάτρες 14
 
Γέρι 31 Κυπερούντα 14
 
Μόρα 31 Άλωνα 15

Greenpeace: Ο ήλιος το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδας

01/03/2016

Μήνυμα ελπίδας από τη Ρόδο στέλνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace τονίζοντας ότι «η ηλιακή ενέργεια μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση», με αφορμή τις πρώτες εγκαταστάσεις δωρεάν φωτοβολταϊκών συστημάτων από την Greenpeace  σε οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες.

Με αυτήν τη δράση, η Greenpeace στέλνει ένα θετικό μήνυμα σε μία κοινωνία που έχει ανάγκη από καλές ειδήσεις: η χώρα μπορεί να ανακάμψει αν αναζητήσουμε και εφαρμόσουμε καλές ιδέες, αντί να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. "Αποδεικνύουμε εδώ στη Ρόδο το αυτονόητο: η ηλιακή οικονομία και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα δίνουν κάτι παραπάνω από μία αποφασιστική λύση για έξοδο από την κρίση. Φωτίζουν ένα μέλλον όπου τα παιδιά μας ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια", τόνισε η 'Αννα Μαρία Ρέννερ, συνεργάτης για θέματα ενέργειας στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια της εκστρατείας της Greenpeace «Solarize Greece», με σκοπό να αξιοποιήσει το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας - τον ήλιο - για την παροχή δωρεάν ηλιακής ενέργειας σε νοικοκυριά και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τα εγκατεστημένα συστήματα θα συνδεθούν στο δίκτυο και θα εκμεταλλεύονται το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτοπαραγωγή ενέργειας (net-metering). Σχετική έκθεση της Greenpeace αναλύει ότι η ΔΕΗ μπορεί να εξοικονομήσει έως και 3 δις Euro (2021 - 2045) από την δωρεάν εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε φτωχά νοικοκυριά.

Η Greenpeace καλεί την κυβέρνηση να ξεκινήσει θέτοντας φιλόδοξο και ρεαλιστικό στόχο εξοικονόμησης ενέργειας σε 1 εκατ. κτίρια ως το 2025, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται δωρεάν ηλιακή ενέργεια σε 300.000 οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

περισσότερα »